2021-10-01 14:54:20• hírek • közlemény

Ünnepi ebéddel köszöntötte az időseket a Hans Lindner Alapítvány

Az Idősek Nemzetközi Napja alkalmából a Hans Lindner Alapítvány ünnepi ebéddel, valamint házi süteményekkel és bonbonnal köszöntötte a "Lindner Agapé" program kedvezményezettjeit. Az ünnepi menüt az alapítvány csapata, illetve a program mellett hűségesen kitaró önkéntesek és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szakácstanulóinak segítségével készítette - tájékoztat weboldalán az alapítvány.

A 2021 márciusában indított "Lindner Agapé" program keretén belül az alapítvány segíti a magányos, egyedülálló, gyakran beteg és hátrányos társadalmi helyzet élő, idős személyeket azáltal, hogy naponta meleg ételt készít és szállít az idősek otthonaiba, így hozzájárul a mindennapi terheik viseléséhez.


A Hans Lindner Alapítvány e program által is szeretné az idősekre is felhívni a közfigyelmet: az emberi élet érték, kortól függetlenül! Mindannyiunk kötelessége, hogy felelősséget és kézzelfogható szolidaritást gyakoroljunk az idősek iránt. Ugyanakkor építsünk hidakat a generációk között, amelyek biztosítják az emberi méltóság megőrzését egy életen át, és életszerű megoldásokkal javítják az életkörülményeket.  Bármilyen az emberi méltóságot és az életet érintő fenyegetés, a haszontalanság érzése, a szolidaritás meggyengülése a társadalom legsérülékenyebb tagjai iránt, nem maradhat visszhang nélkül. Az idősek jelenléte életünkben, bölcsességük és élettapasztalatuk pótolhatatlan gazdagságot, sokszínűséget és egyensúlyt jelent a család és a társadalom számára.



De akkor is, amikor minden sötétnek tűnik, mint ezekben a járványos hónapokban, az Úr angyalokat küld, hogy vigasztaljanak magányukban minden nagypapát, minden idős férfit, minden nagymamát, minden idős asszonyt, különösen azt, aki közülük a legmagányosabb, és ismételgessék nekik: „Mindennap veled vagyok!”


Van úgy, hogy ezek az angyalok unokáik arcával jelennek meg, máskor családtagjaik, korábbi barátaik vagy olyan barátaink arcával, akikkel ebben a nehéz időszakban ismerkedtek meg. Most ébredünk csak rá, mennyire fontosak az ölelések és a látogatások mindannyiunk számára, és annyira elszomorító, hogy egyes helyeken ezekre még mindig nincs lehetőség!


Mindannyiunknak tevékeny szerepet kell vállalnia sebzett társadalmaink helyreállításában és támogatásában, mindannyian kitágítsuk szívünket, tegyük azt fogékonnyá a mások szenvedéseire, és tegyük képessé arra, hogy közbenjárjunk értük. Így még a fájdalomnak és a szenvedésnek is lesz értelme, főleg ha az adott és kapott szeretet szorosan egymásba karolnak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: